Hvis du har læst om adfærdsdesign ved du at hvis du tilrettelægger dine omgivelser således de er system 1 venlige vil du have nemmere ved at opnå de rette vaner. Her har vi lavet en liste med vaner til at komme i mål med dit vægttabder . Arbejdet med dine vaner vil du finde ud af er essentielt for dit vægttab

  1. Placer frisk frugt på dit spise bord – ved at have et hurtigt sundt valg klar og stående fremme vil du altid have et hurtigt alternativ til sukker klar ved hånden. Hvis ikke du har et sundt alternativ stående klar til at møde dig inden du rammer de usunde alternativer, vil din hjerne foretrække dem
  2. Hav trænings tøjet pakket og klar – har du taget bilen på job og ved du skal hjem og vende for at finde dit træningstøj, du skal måske endda lede efter det, inden du skal træne, kan du hurtigt ende med at springe over fordi det simpelthen bliver for kompliceret
  3. Gå tidligere i seng – få skabt en vane om at gå i seng inden du overfalder køleskabet om aften. Tit er det blot fordi vi er trætte og keder os at vi vælger at smovse på de sene timer.
  4. Tag cyklen på job – du kan sågar købe en el cykel, er stadig bedre for kroppen end bilen. Og hey, så behøver du ikke træne senere på dagen
  5. Sundheds app – Få dig et apple watch elle lignende der kan fortælle dig at nu har du siddet stille for længe. Det er en glimrende motivator når du skal holde
  6. Hæld op på tallerkenen ude i køkkenet – og stop ved den ene. Du kan sågar sørge for at tage den ekstra mad fra til madpakke med det samme så du ikke fristes til at gå to gange. Eller overvej en måltidskasse, så er måltiddet afmålt.

Der findes helt sikker mange flere. Det vigtige er at identificere hvilke vaner du har der er uhensigtsmæssige når du vil tabe dig. Snacker du om aften? Hvad kan du sætte i stedet? Læse en bog, dyrke yoga, meditere, gå i seng,sælge tv’et? Der er mange muligheder.

Kompleksitet

Vores hverdag er fyldt op med komplekse valg og hovedbrud af forskellig slags. Hvis vi skulle tage aktivt stilling til alle vores valg ville vores lager af mental energi være brugt helt op- så sørg for at tilrettelægge dine kostvaner så du skal bruge mindst mulig energi på dem.

Mere om adfærdsdesign

Vil du vide mere om adfærdsdesign kan du læse vores artikel serie her på sitet, eller tage fat i litteratur fra Kahneman, Edgar schine og danske Morten Münster.

Hvad skal man spise for at tabe sig?

Vi har skrevet en artikel om hvad man skal spise for at tabe sig. få konkrette ideer og tips her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *