Kollagen er oppe i tiden, men virker kollagenpulver? Hvad er kollagen og er det sikkert at indtage? Vi kigger nærmere på sagen.

I denne artikel vil vi kigge på og sammenligne data vi kan finde fra pålidelige kilder.

virker-kollagenpulver

Hvad er kollagen?

“Kollagen er et protein, som opbygger vores krop og holder sammen på os. Især er der masser af collagen i ledbrusk, hud, sener, knogler, hinderne rundt om organerne, blodkar og tarmvæg, alle de steder, hvor vi har bindevæv, En tredjedel af alle kroppens proteiner er kollagen” Dr. Jerk W. Langer til samvirke i denne artikel om kollagen

”Kollagen er et protein, der findes i huden og i kroppens bindevæv (som sener, led etc). Kollagen giver spændstighed, og svinder desværre med alderen, der medfører flere rynker og slap hud.” Dr. Sperling fra hendes artikel om kollagens virkning

Hvor lang tid tager det før kollagenpulver virker?

” en eventuel virkning af kollagen er uger, måske endda måneder, om at vise sig, fordi det tager tid at genopbygge bindevævet. Så du vågner ikke op morgenen efter en fabelagtig fiskesuppe og ligner en 10 år yngre udgave af dig selv.”Dr. Jerk W. Langer til samvirke i denne artikel om kollagen

” Mange vil formentlig mærke “noget” efter minimum 4 uger,” Dr. Sperling fra hendes artikel om kollagens virkning

Virkningen vurderes ca at indtræffe efter 8 ugers indtag jvf denne Metaanalyse publiceret på Pubmed National librabry of medicine, som er en føderal offentlig amerikansk hjemmeside.

Virker kollagen pulver?

”Det kan også sagtens være der ER en effekt, men det er svært at bevise.” Dr. Sperling fra hendes artikel om kollagens virkning

“Jeg er knap så stivbenet på morgenkvisten. Har mindre ondt og mærker næsten ingen af de smertejag, som jeg indimellem har døjet med. Jeg kan simpelthen mærke det på min bevægelsesfrihed. Jeg mærker dog ikke umiddelbart nogen forskel i leddene efter min træning. Her er jeg som altid lidt øm dagen efter.

Som en lille ekstra gevinst har jeg ikke oplevet tør hud på mine ben i en længere periode. Jeg har stort set aldrig kæmpet med tør hud, men jeg plejer at reagere på overgangen fra en årstid til en anden. Det har jeg ikke gjort denne gang” Gitte Høj fra magasinet Liv i denne artikel om Kollagens virkning

“Oralt indtag af specifikke bioaktive kollagenpeptider reducerer hudrynker og øger dermal matrixsyntese” Studie fra E Proksch, M Schunck, V Zague, D Segger, J Degwert, S Oesser publiceret på Pubmed National librabry of medicine, som er en føderal offentlig amerikansk hjemmeside.

Er kollagenpulver fup?

Der virker til at være generel enighed om at kollagen er vigtigt for hud og knogler herunder bindevævet. Dog pointeres der, at det er at foretrække at få kollagen gennem kosten. Som med alle kosttilskud er den naturlige vej altid at foretrække.

” Vil man gøre noget ekstra, er et dagligt glas bone broth, dvs. langtidssimret suppe kogt på kylling, fisk eller okse, et godt bud” Dr. Jerk W. Langer til samvirke i denne artikel om kollagen

Hvilket kollagen pulver er bedst?

Vi har lavet denne test af 5 kendte kollagen mærker

Hvad er din erfaring?

Vi vil rigtig gerne have dine erfaringer? måske du vil dele før og efter billeder? På den måde kan vi løbende udvide denne side med flere vinkler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *